5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı
5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yapıda yangın çıkması halinde kıvılcım ve duman yangın kapısı sebebiyle özelliklerine bağlamlı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve başka alanlara yayılması engellenir.
Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.
Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rikkatli gereç kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı için sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya daha nezaketli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapısını öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara temin etmek mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.
Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Gereç: Yangın kapılarında umumiyetle çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.
Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın kapısı Adana pazariniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız.
Bu tür yangın merdiveninin çizgi özelliği kompakt ve yerden tutum sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven insicamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana mevla binalar veya estetik üzüntüların bir faktör evetğu binalar kucakin münasip hale getirir.
Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması katkısızlanabilir.
; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina kucaki veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, doğal facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yakışır olarak belirlenen yerlere ve sayılara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın kapıları her binanın önemli bir parçasıdır ve dirlik kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı hak itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik karakol şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı karınin bayağı hizmetlevsel şekilde görev yapmalıdır.
Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik simultane bapnın kolayca açılması bâtınin Yangın Merdiveni Kapısı kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Binalarda sınırlı standartlarda iz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.